MILJØVERN I PRAKSIS

Hvordan fjerne oljesøl

Oljesøl på vei

Ved oljesøl på land

Rask Respons

    • Umiddelbar håndtering av oljesøl er avgjørende for å begrense skadeomfanget ved oljesøl på land.
    • Tidlig inngrep hindrer at oljen trenger dypt inn i overflaten eller forurenser nærliggende vannkilder.

 

🍃 Velg den miljøvennlige metoden

Ved bruk av spesialprodukter egnet for håndtering av oljesøl vil du kunne på en effektiv, kostnadsbesparende, samt miljøvennlig måte fjerne oljesøl. Det er mange uortodokse løsninger i omløp, og en av de mest “populære” er Zalo.

Denne bryter overflate spenningen og får oljen til å blandes med vann, noe som gir en illusjon av at problemet er borte, men det er ikke sant. Problemet er bare forflyttet hvor enn væsken ender opp.

Road Bio bryter ned olje, og Naturesorb innkapsler det. I kombinasjon er dette det ultimate verktøyet for fjerning av oljesøl, dieselsøl og fettsøl.

 

Finn frem verktøy og riktige produkter

Før du starter, må du sørge for å ha alt du trenger.

Av verktøy kan en spade, kost, skurebørste, søppelsekk og en bøtte med vann komme godt til nytte.

Men enda viktigere enn riktig verktøy er de riktige produktene. Her er en god oljeabsorberende granulat sammen med en kraftig avfetter det som faktisk får jobben gjort.
Av granulat kan vi anbefale Naturesorb (Olje absorbent), og sammen med vår avfetter Road Bio, kan enhver oljelekkasje / oljesøl lett suges opp og fjernes.

Naturesorb er et 100% rent naturprodukt av mose som ikke suger opp vann, i motsetning til andre adsorbenter (Les gjerne Forskjell på adsborbent og absorbent) på markedet.
Road Bio er en miljøvennlig avfetter som tilfredsstiller krav for utslipp i oljeutskillere.
Denne kan også brukes på asfalt uten å bryte opp bindemiddelet som enkelte andre avfettingsprodukter gjør.

Fjern overflødig olje

Start ved å strø Naturesorb rundt lekkasjestedet for å unngå at oljen renner videre.

Påfør så direkte på oljesølet og la det virke i 5-10 minutter. Ved bruk av Naturesorb brukes det 1L for hver 1L søl.
Strø mer på sølet om det fortsatt skulle være rester som ikke er absorbert.

Kost så forsiktig granulaten sammen og oppbevar det i en søppelsekk (Brukt Naturesorb skal håndteres som oljeholdig avfall)

Om alt av olje er absorbert og det kun gjenstår oljefilm i porer av overflaten kan vi fortsette med en avfetter. Om det skulle ligge igjen oljerester følger du bare de samme stegene til alt er absorbert.

 

Skrubbing og rengjøring

Påfør så Road Bio på lekkasjeområdet, benytt en skurebørste og skrubb overflaten så Road Bio trenger inn i alle porer, og la det virke i 6 minutter. Etter virketiden kan det strøes mer Naturesorb for å trekke ut resterende olje, og overflaten vil dermed være oljefri. Skyll så overflaten med vann for å fjerne Road Bio.

Skulle det ligge igjen oljefilm kan du lett påføre mer Road Bio, la det virke, og spyle overflaten ren.


Å reagere raskt på oljesøl og følge disse trinnene vil bidra til å forhindre permanent skade på asfalten eller betongen og gi deg en ren overflate igjen.